Bli av med ogräs miljövänligt

Ogräs kanske inte är en trädgårdsägares största mardröm, men det är tillräckligt jobbigt för att man ska bli irriterad eller på dåligt humör. Ogräs kommer tillbaka varje år och hur mycket man än jobbar på att bli av med det, så står de och knackar på dörren vid samma tid varje år.

Det är inte ovanligt att man lägger stora summor pengar på kemikalier för att bli av med ogräset. Kemikalierna skadar inte bara människor och djur, utan har även en mycket negativ påverkan på växter och blommor som du har i din trädgård. Det finns betydligt bättre och mer miljövänliga alternativ för den som vill bli av med ogräs, t.ex. med vinäger.

Vinäger kan användas till mycket och speciellt i samband med miljövänlig städning i hemmet. Vinäger sägs vara ett riktigt fantastiskt medel som fungerar utmärkt mot ogräs. Det enda du behöver göra är att fylla på en sprayflaska med vinäger och sedan spruta detta direkt där ogräset befinner sig. Den syra som finns i vinägern kommer snabbt att ta död på ogräset, men kom ihåg att undvika att någon vinäger kommer på dina blommor.

Ett annat sätt att på miljövänligt vis bli av med ogräs är att använda sig av vanligt tidningspapper. Det enda du behöver göra är att blöta tidningspappret och placera detta på ogräset. Du har nu sett till så att ogräset inte får fri tillgång till solljus eller luft och får heller inget utrymme att växa mer. Det är kanske inte så kul att ha tidningspapper runt om i sin trädgård, men metoden är faktiskt mycket mer effektiv än man kan tro.

Det sista tipset för ogräs är också det enklaste och billigaste. Koka upp vatten med hjälp av kastrull eller vattenkokare och bege dig sedan ut i trädgården för att vattna ditt ogräs. Effektivt och ekonomiskt!